Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Štátna komisia pre voľby sa podnetom Š. Harabina nemôže vecne zaoberať

Na archívnej snímke Štefan Harabin počas odovzdania podpisov občanov na kandidatúru v budove Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kandidát na prezidenta SR Harabin oznámil podanie na sociálnej sieti. Registráciu kandidatúry predsedu parlamentu Pellegriniho podpredsedom parlamentu označil za právne nulitnú.

Bratislava 13. februára (TASR) - Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán sa podaním Štefana Harabina, ktorý namietal platnosť registrácie prezidentských kandidátov Petra Pellegriniho (Hlas-SD) a Ivana Korčoka, po vecnej stránke nemôže venovať. V uznesení, ktoré prijala v pondelok (12. 2.) po preskúmaní podnetu, to zdôvodnila rozsahom svojej pôsobnosti vymedzenej zákonom. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

"Zároveň štátna komisia nevzhliadla dôvod na postúpenie podania inému orgánu verejnej moci," dodal rezort.

Kandidát na prezidenta SR Harabin oznámil podanie na sociálnej sieti. Registráciu kandidatúry predsedu parlamentu Pellegriniho podpredsedom parlamentu označil za právne nulitnú. Z rovnakého dôvodu namietal registráciu kandidatúry exministra zahraničných vecí Korčoka.