Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Stavební podnikatelia majú kandidáta na post šéfa ÚVO

Na snímke prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) Zsolt Lukáč Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ako povedal pre TASR 1. viceprezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Otto Hornáček, premiérovi Robertovi Ficovi už zaslali list s menom kandidáta.

Bratislava 18. mája (TASR) - Prezídium Zväzu stavebných podnikateľov SR na svojom zasadnutí prerokovalo a schválilo svojho kandidáta na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Zároveň zaslali premiérovi Robertovi Ficovi list s menom kandidáta.

Ako povedal pre TASR 1. viceprezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Otto Hornáček, meno ešte nechcú zverejniť, keďže je prirodzené, aby o kandidátovi bol najskôr informovaný predseda vlády. R.Fico na margo kandidatúry na post predsedu ÚVO povedal, že by mal rád jeho kandidatúru na stole do najbližšieho rokovania vlády.

Podľa Hornáčka prezídium stavbárov zastáva jednoznačný názor o nevyhnutnosti vysokej odbornosti budúceho predsedu ÚVO. Ich kandidát, zdôraznil, predpoklady odbornosti jednoznačne spĺňa. Situáciu vo verejnom obstarávaní, najmä v stavebníctve, označil za kritickú, čo sa odzrkadľuje na prepúšťaní zamestnancov a krachu firiem.