Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Na strednom Slovensku je bez elektriny naďalej 13.000 odberných miest

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Energetickú kalamitu na strednom Slovensku výrazne zhoršilo výdatné sneženie počas sobotňajšieho (23. 12.) večera a noci.

Banská Bystrica 24. decembra (TASR) - Na strednom Slovensku sa elektrikárom od rána podarilo do siete opätovne pripojiť takmer 5000 odberných miest. Bez elektrickej energie však naďalej ostáva vyše 13.000 odberných miest a odstraňovanie porúch bude zrejme trvať niekoľko dní. Pre TASR to uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

"Bez napájania máme stále viac ako 300 distribučných trafostaníc a evidujeme 40 porúch na úrovni vysokého napätia," zhrnul Gejdoš. Ako dodal, najhoršia situácia je už niekoľko dní v okresoch Brezno a Banská Bystrica či na Podpoľaní. Výpadky elektriny však od soboty (23. 12.) zasiahli aj horné Považie, Oravu a Liptov.

"Počítame s tým, že sa situácia bude postupne zlepšovať, odstraňovanie porúch však bude trvať ešte niekoľko dní. Pracovníkov už po troche sťahujeme naspäť, aby si oddýchli, ale, samozrejme, stále je niekto v teréne," skonštatoval hovorca SSD s tým, že elektrikárov ešte čakajú náročné sviatočné dni.