Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

STU sa zapojila do medzinárodného projektu,tvorí nový študijný program

Na archívnej snímke priestory fakulty STU v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V rámci projektu sa spojilo celkovo 15 partnerov z Talianska, Poľska, Slovenska a Ukrajiny. Predstavujú najmä akademickú obec z rôznych oblastí vedy a výskumu.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) sa spolu s viacerými univerzitami zapojila do medzinárodného projektu Ukrenergy. Jeho cieľom je posilniť výučbu a vzdelávanie v oblasti energetickej udržateľnosti budov na Ukrajine. Zameriava sa aj na vytvorenie nového magisterského študijného programu v tejto oblasti. Informuje o tom STU na svojom webe.

Nový študijný program by mal byť prispôsobený požiadavkám trhu práce a implementovaný na viacerých univerzitách na Ukrajine. Cieľom projektu je aj posilnenie odbornosti pedagogických pracovníkov v oblasti energetickej udržateľnosti budov.

V rámci projektu sa spojilo celkovo 15 partnerov z Talianska, Poľska, Slovenska a Ukrajiny. Predstavujú najmä akademickú obec z rôznych oblastí vedy a výskumu. Nedávne stretnutie na Stavebnej fakulte STU v Bratislave zahŕňalo odborné prednášky, exkurzie a prezentácie študijných programov na bakalárskom a inžinierskom stupni ukrajinským partnerom.

Spolupráca medzi univerzitami a partnermi má za cieľ riešiť nedostatok odborných vedomostí a fragmentáciu v tejto oblasti. Ďalším z cieľov projektu je podporiť šírenie poznatkov v oblasti European Green Deal v súlade s požiadavkami stanovenými Európskou úniou do roku 2030.