Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Slovenská technická univerzita pripravuje Letnú univerziádu SR 2024

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Súťažiť sa bude v Centre akademického športu Mladá Garda a športoviskách fakúlt STU v Bratislave a v Trnave.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave pripravuje Letnú univerziádu (LU) SR 2024, získala právo zorganizovať ju. Uskutoční sa od 2. do 6. septembra. Študenti budú v rámci nej súťažiť v 13 športoch. Informuje o tom na svojom webe.

Rektor STU Oliver Moravčík vymenoval predsedu a podpredsedníčku organizačného výboru spolu s predsedami jednotlivých komisií. Predsedom organizačného výboru LU SR 2024 sa stal prorektor pre informatizáciu a šport na STU Štefan Stanko. "Zorganizovať letnú univerziádu je pre STU pocta i výzva. Urobíme všetko pre to, aby súťaže prebehli v žičlivej atmosfére na kvalitne pripravených športových areáloch, ktoré plánujeme zveľadiť," uviedol Stanko.

Súťažiť sa bude v Centre akademického športu Mladá Garda a športoviskách fakúlt STU v Bratislave a v Trnave. Predpokladaná účasť je okolo 650 študentov. O športovo-technické zabezpečenie a organizáciu sa postará približne 100 rozhodcov, trénerov, organizátorov a dobrovoľníkov z radov študentov.

LU SR 2024 zahŕňa športy, ako futbal, basketbal, volejbal, 3x3 basketbal, plážový volejbal či atletiku. Rovnako tiež športovú gymnastiku, športový aerobik, plávanie, tenis, šerm, šach, orientačný beh a e-športy ako ukážkový šport.

Po vzore svetových univerziád sa v pravidelných dvojročných cykloch striedajú LU SR a Zimné univerziády SR. Výzvu na organizovanie predkladá Slovenská asociácia univerzitného športu (SAUŠ), ktorá je právoplatným členom Medzinárodnej federácie univerzitného športu. SAUŠ na zasadnutí svojho výkonného výboru v roku 2022 pridelila STU organizáciu LU SR 24.