Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Slovensko

Štátny ústav pre kontrolu liečiv musel upraviť inšpekcie a kontroly

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas trvania pandémie sa budú preto inšpekcie vykonávať tak, že ústav individuálne vyhodnotí mieru rizika vykonania kontroly tak pre subjekt, ako aj inšpektora.

Bratislava 20. apríla (TASR) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) musel pre situáciu okolo nového koronavírusu pozastaviť inšpekcie a kontroly v bežnom režime vo viacerých zariadeniach, napríklad u farmaceutických výrobcov, veľkodistribútorov liekov, transfuziologických zariadeniach či v iných zdravotníckych a nezdravotníckych zariadeniach. Plán prispôsobil mimoriadnej situácii. Informoval o tom na svojom webe.

"ŠÚKL chce všetky dotknuté subjekty uistiť, že zabezpečí inšpekcie a kontroly tak, aby zariadeniam nevznikli prevádzkové problémy," informoval. Počas trvania pandémie sa budú preto inšpekcie vykonávať tak, že ústav individuálne vyhodnotí mieru rizika vykonania kontroly tak pre subjekt, ako aj inšpektora.

Na základe toho rozhodne, či sa inšpekcia alebo kontrola bude realizovať osobne, dištančne alebo sa platnosť certifikácie do ukončenia mimoriadnej situácie administratívne predĺži.

Dotknuté subjekty ŠÚKL vyzval, aby požiadali o individuálne posúdenie žiadosti o vykonanie inšpekcie prostredníctvom emailovej adresy inspekcie@sukl.sk.