Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

PRVÝKRÁT NA SLOVENSKU: Najširšie volebné spravodajstvo, video a LIVE

Na snímke štúdio v televízii Tablet.tv Foto: Teraz.sk

Ide o najkomplexnejšie multimediálne pokrývanie udalosti, aké TASR v svojej histórii uskutočnila, uviedol generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Bratislava 2. marca (Teraz.sk) - Živé televízne online prenosy z volebných centrál politických strán na webe Teraz.sk a živé volebné štúdio Tablet.tv budú novinky Tlačovej agentúry Slovenskej republiky počas volebného večera. Okrem toho Teraz.sk pripravil webovú aplikáciu, na ktorej budú priebežné grafy a tabuľky volebných výsledkov. TASR bude pokrývať voľby textom, fotografickým materiálom i videami v Bratislave i prostredníctvom svojej siete regionálnych spravodajcov.

„Ide o najkomplexnejšie multimediálne pokrývanie udalosti, aké TASR v svojej histórii uskutočnila. Máme spravodajské tímy v Bratislave a najrozsiahlejšiu sieť regionálnych spravodajcov. Prinesieme kvalitné a rýchle informácie pre klientov, ale i pre verejnosť prostredníctvom koncových médií, “ povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Videoreportáž TABLET.TV:


Živé prenosy z centrál politických strán začnú o 22,00 hod. na Teraz.sk a pôjdu non – stop v piatich samostatných oknách. Každý čitateľ sa teda bude môcť v ľubovoľnom momente pozrieť priamo do centrály zvolenej strany a priamo sledovať dianie vo vnútri. „Je to po prvý krát na území Slovenska, pokiaľ viem,“ reaguje šéfeditor TABLET.TV Peter Pilz na otázku, či už na Slovensku existuje precedens na podobný webový projekt.

„Budeme vysielať viacero priamych prenosov súčasne. Jeden priamy prenos bude z nášho štúdia na Patrónke, päť priamych prenosov z piatich centrál najrelevantnejších politických strán,“ dodal Pilz.

Už polhodinu pred začiatkom priamych televíznych prenosov sa prihlási volebné štúdio, ktoré bude moderovať šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács a jeho hosť, analytik a komentátor Juraj Hrabko. Najnovšie informácie TASR sprostredkuje šéfredaktor TASR Marián Kolár a redaktor Erik Máder, novinky Teraz.sk bude prinášať Lucia Illanitzová. Portál bude prinášať aj tradičný volebný ONLINE, ktorý bude kombinovať textové, fotografické a videosprávy tak, ako budú vychádzať v reálnom čase.

Foto: Teraz.sk


Na doméne http://volby.teraz.sk sa budú priebežne zverejňovať výsledky volieb v podobe grafov od volebnej účasti cez voľby v jednotlivých volebných obvodoch až po podiely účasti a výsledky jednotlivých strán v jednotlivých mestách. Dáta bude TASR čerpať priamo zo Štatistického úradu SR. Po prvýkrát prinesie TASR grafy aj v svojom novovytvorenom servise s názvom Tabuľky a prílohy, ktorý užívatelia nájdu v klientskom rozhraní na tasr.sk.

„Počas volieb očakávame na webe teraz.sk vyše milióna návštev. Ľudia hľadajú výsledky tam, kde ich dostanú rýchlo, komplexne a zo spoľahlivého zdroja. Urobili sme celý rad technologických opatrení na to, aby sme nápor užívateľov zvládli a aby odozva webu bola rýchla,“ povedal riaditeľ stratégie TASR Vladimír Puchala.

Podľa šéfredaktora teraz.sk Daniela Forgácsa web v špičkových časoch obmedzí dostupnosť niektorých zložiek, aby bola stránka okamžite dostupná aj v mobilných aplikáciách. „Analyzovali sme, ktoré zložky nebudú v danom čase produktívne a tie v prípade potreby dočasne utlmíme,“ povedal. Ako dodal, okrem správ na webe budú informácie dostupné aj na sociálnej sieti Facebook Teraz.sk.