Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Tisíce ľudí na Slovensku opäť vyšli do ulíc protestovať proti vláde

Na snímke opozičný protest hnutia Progresívne Slovensko, strany SaS a KDH proti rušeniu ÚŠP a zmenám v Trestnom zákone na Hlavnom námestí v Prešove, 1. februára 2024. Foto: TASR Veronika Mihaliková

Na bratislavskom Námestí SNP vystúpilo viacero opozičných politikov a známych osobností.

Bratislava 1. februára (TASR) - Tisíce ľudí po celom Slovensku sa opäť zišli na protivládnych protestoch proti zrušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenám v Trestnom zákone. Najviac ich prišlo v Bratislave a Košiciach. Organizovali ich opozičné parlamentné subjekty Progresívne Slovensko, SaS a KDH. V niektorých mestách sa konali aj občianske protesty. Proti krokom vlády vyšli Slováci do ulíc aj v zahraničí.

Na bratislavskom Námestí SNP vystúpilo viacero opozičných politikov a známych osobností. Okrem Bratislavy a Košíc sa protivládne protesty konali napríklad v Trenčíne, Martine, Leviciach, Nitre, Žiline, Prešove, Trnave alebo Banskej Bystrici. V zahraničí vyšli Slováci do ulíc napríklad v Bruseli, Prahe, Brne, Paríži alebo Krakove.

Okrem opozičných protestov sa v Bratislave konalo aj zhromaždenie občanov na podporu ministerky kultúry SR Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS), ktoré organizovali Peter Marček a Ján Čarnogurský.