Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Otvorenie odberových miest bolo bez problémov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Všetci policajti boli pred nástupom do služby pretestovaní.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Otvorenie odberových miest druhého kola plošného testovania na ochorenie COVID-19 bolo bez problémov a narušení verejného poriadku. Situácia v doprave je pokojná. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na sociálnej sieti uviedol, že v nedeľu sa podarilo otvoriť 99,96 percenta plánovaných odberových miest.

Polícia je podľa Bárdyovej pripravená dohliadať na bezproblémový priebeh testovania a operatívne riešiť vzniknuté problémy. "Aj počas dnešného dňa je naplánovaný dostatočný počet policajtov tak v teréne, ako aj v zálohách. Pomáhať budú tiež v zelených okresoch," priblížila hovorkyňa.

Všetci policajti boli pred nástupom do služby pretestovaní. V Prešove bol pozitívne testovaný policajt, ktorého vystriedal kolega zo zálohy, hovorí Bárdyová. Dodala, že v ostatných krajoch mali policajti negatívne testy na nový koronavírus.

Policajti v Tvrdošíne v nedeľu ráno riešili krádež v odberovom mieste. "Odcudzené boli dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na ochorenie COVID-19. Po zdokumentovaní skutku bude odberové miesto opäť pripravené na testovanie," uvádza Bárdyová.

V noci na odberovom mieste v Prievidzi bol odcudzený 50-metrový kábel a tri plastové stoličky. Policajti neskôr veci našli. "Vzhľadom na to, že výška škody nenaplnila skutkovú podstatu trestného činu, 36-ročný muž bol riešený za spáchanie priestupku proti majetku, za čo dostal primeranú pokutu," poznamenala hovorkyňa.

Pripomenula, že v Bratislave pribudlo nové odberové miesto v priestoroch Miestneho úradu na Mierovej ulici v mestskej časti Ružinov. Bratislavskí policajti na sociálnej sieti informovali, že momentálne na oboch odberových miestach v hlavnom meste podľa ich odhadov čaká 250 až 300 ľudí.

"Odporúčame občanom, aby chodili priebežne počas celého dňa, iba tak sa dá vyhnúť dlhým čakacím dobám. Odberové tímy robia všetko preto, aby testovanie prebehlo čo najskôr," povedala Bárdyová.