Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

TV Markíza plánuje tri duely prezidentských kandidátov a volebnú noc

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Duely televízia odvysiela 17. a 18. marca.

Bratislava 6. marca (TASR) - Televízia Markíza prinesie tri duely prezidentských kandidátov, odvysiela tiež volebnú noc aj reláciu k výsledkom volieb. TASR o tom informoval PR manažér televízie Lukáš Kočišek.

"Na základe projektu, ktorý sme predložili Rade pre mediálne služby ešte v prvej polovici februára, sme do diskusných duelov pozvali šiestich najúspešnejších kandidátov. Do jednotlivých relácií budú rozdelení podľa priemeru prieskumov preferencií dvoch rešpektovaných agentúr Focus a AKO za obdobie od 1. februára do 15. marca. Vysielanie diskusií začíname od kandidátov s nižšími preferenciami po kandidátov s najvyššími preferenciami," uviedol riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza Michal Kratochvíl.

Duely televízia odvysiela 17. a 18. marca. Ak kandidát odstúpi, alebo odmietne účasť v diskusnej relácii, Markíza avizovala, že uplatnia takzvaný inštitút prázdneho kresla, v prípade neúčasti oboch kandidátov reláciu zrušia.

V sobotu 23. marca bude televízia vysielať priamy prenos mimoriadnej relácie Prezident 2024: Volebná noc. V nedeľu 24. marca zase odvysiela TV Markíza mimoriadnu reláciu Prezident 2024: Víťazi volieb. "V prípade, že prezident nebude zvolený v prvom kole volieb, druhé kolo sa uskutoční 6. apríla a pokračovať bude aj špeciálne volebné vysielanie TV Markíza," dodal Kočišek.