Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Úrad podpredsedu vlády Pellegriniho spolupracuje s ďalšou univerzitou

Na snímke podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jakub Kotian

Spolupráca je memorandom vymedzená do viacerých oblastí, a to na informačno-komunikačné technológie, kohéznu politiku a aplikovaný výskum verejnej správy.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu začína spolupracovať s Vysokou školou ekonómie a manažmentu verejnej správy (VŠEMVS) v Bratislave na príprave odborníkov pre verejnú správu. Vedúci úradu Patrik Krauspe s rektorkou VŠEMVS Vierou Cibákovou podpísali dnes memorandum o spolupráci.

"Ak chce štát poskytovať kvalitné služby občanom, rovnako ako súkromné firmy, má povinnosť vychovávať kvalifikovaných odborníkov pre správu vecí verejných," uviedol vicepremiér Peter Pellegrini. Zároveň dodal, že na jeho úrade sa študentské stáže osvedčili a zamestnanci či študenti univerzít sú zapojení do viacerých aktivít.

Spolupráca je memorandom vymedzená do viacerých oblastí, a to na informačno-komunikačné technológie, kohéznu politiku a aplikovaný výskum verejnej správy. "VŠEMVS rozšírila ponuku študijných zameraní v odbore verejná správa o také oblasti, ako je digitalizácia verejnej správy, verejné obstarávanie alebo manažment začínajúcich firiem. Zároveň plánuje rozšíriť ponuku študijných programov v odboroch verejná správa a manažment, aby zodpovedali aktuálnym požiadavkám verejnej správy," vysvetlila Cibáková.

Úrad podpredsedu vlády spolupracuje s vysokými školami vo viacerých oblastiach. Ešte v decembri 2016 vyhlásil výzvu z Operačného programu Technická pomoc na zatraktívnenie vyučovacieho procesu týkajúceho sa problematiky európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 300.000 eur. Jej cieľom bolo vytvorenie nových alebo inovácia existujúcich študijných predmetov tak, aby sa absolventi mohli po skončení štúdia špecializovať na oblasti, ako je riadenie, monitorovanie, hodnotenie, kontrola či audit štrukturálnych fondov. Do výzvy sa prihlásilo 18 fakúlt.