Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ÚVO potvrdil SBA pokutu 10.000 eur za pochybenia pri konferencii

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Podujatie pred dvoma rokmi stálo viac ako milión eur a časť domácej IT komunity ho po prevalení týchto vysokých nákladov odignorovala. V dôsledku kauzy odstúpil aj vtedajší šéf SBA Branislav Šafárik.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) začiatkom októbra potvrdil pološtátnej organizácii Slovak Business Agency (SBA) pokutu 10.000 eur za pochybenia v súvislosti s organizáciou IT konferencie TechMatch v roku 2015. Na svojom Facebooku na to upozornila Transparency International Slovensko (TIS).

Predseda ÚVO Miroslav Hlivák tak potvrdil predchádzajúce prvostupňové rozhodnutie úradu z júna tohto roka, voči ktorému sa SBA odvolala. "Druhostupňový správny orgán považuje prvostupňové rozhodnutie za správne, zákonné a výšku uloženej pokuty za adekvátnu porušenej povinnosti v súlade s odôvodnením prvostupňového orgánu," konštatuje v rozhodnutí z 2. októbra tohto roka.

TIS pripomína, že konferencia pred dvoma rokmi stála viac ako milión eur a časť domácej IT komunity ju po prevalení týchto vysokých nákladov odignorovala. V dôsledku kauzy odstúpil aj vtedajší šéf SBA Branislav Šafárik a v agentúre prebehlo viacero kontrol.

"Slovak Business Agency rešpektuje rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie, avšak sa nestotožňuje s jeho závermi a výškou uloženej pokuty. Na základe uvedeného SBA zvažuje ďalšie právne kroky, nakoľko predmetné rozhodnutie je preskúmateľné súdom," reagovala pre TIS agentúra.