Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Ochrana objektov spojených so židovskou komunitou sa zvýšila

Archívna snímka zo židovského cintorína. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Je to len preventívne opatrenie ako ochrana proti podporným činom nepriateľov Izraela, žijúcich v Európe, upozorňuje Ústredný zväz židovských náboženských obcí.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Ústredný zväz židovských náboženských obcí (ÚZŽNO) na Slovensku sa operatívne dohodol na okamžitom zintenzívnení už existujúcej ochrany a stráženia objektov, priestorov a miest s väzbou na židovskú komunitu. Informuje o tom na sociálnej sieti s tým, že tak reaguje na sobotňajšie vyhlásenie vojnového stavu v Izraeli, proti ktorému podniklo útok militantné hnutie Hamas.

"Je to len preventívne opatrenie ako ochrana proti podporným činom nepriateľov Izraela, žijúcich v Európe. Dôvod na paniku nie je, buďte však ostražití," upozorňuje ÚZŽNO.

Hnutie Hamas vypálilo v sobotu na Izrael stovky rakiet a palestínski ozbrojenci prenikli z pásma Gazy na územie Izraela. Tieto útoky už odsúdili predstavitelia EÚ i viacerých krajín Európskej únie. Izraelská armáda v reakcii vyhlásila vojnový stav a spustila útoky na ciele v pásme Gazy.