Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

VIDEO: V dome prezidentky Z. Čaputovej nahlásili bombu

V dome prezidentky SR Zuzany Čaputovej niekto nahlásil bombu. Pre TASR to potvrdil hovorca prezidentky Martin Strižinec. Hlava štátu je podľa jeho slov v poriadku. Pezinok, 8. septembra 2019. Foto: TASR

Prezidentka je v poriadku.

Bratislava 8. septembra (TASR) - V dome prezidentky Zuzany Čaputovej niekto nahlásil bombu. Pre TASR to potvrdil hovorca prezidentky Martin Strižinec. Hlava štátu je podľa jeho slov v poriadku.

Na informáciu upozornil portál HNonline. Ulica v Pezinku, na ktorej býva prezidentka, je uzavretá. "Na mieste sú policajti, hasiči a záchranári," potvrdil pre TASR očitý svedok Michal.



Saková: Zložky rezortu vnútra neberú na ľahkú váhu žiaden výhražny telefonát


Zložky Ministerstva vnútra (MV) SR neberú na ľahkú váhu žiaden výhražný telefonát, uviedla v nedeľu ministerka vnútra Denisa Saková na margo nahlásenia bomby v dome prezidentky Zuzany Čaputovej v Pezinku. TASR o tom informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Podľa ministerky boli okamžite po telefonáte nasadené sily a prostriedky rezortu vnútra, čo vyústilo vo vypátranie volajúcej vo veľmi krátkom čase. „Ďakujem policajtom krajského riaditeľstva PZ Bratislava, Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a príslušníkom Hasičského a záchranného zboru za pohotovú prácu,“ uviedla Saková vo svojom stanovisku.