Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V pléne prichádza k prvým konfliktom, Brocka predčasne ukončil prejav

Na snímke zľava Július Brocka a Jozef Mihál. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Brockovou témou bolo vymenovanie možností, ako nájsť chýbajúce milióny eur, pretože práve o tento fakt sa opieral premiér pri obhajovaní skráteného konania pri zmene v dôchodkovom systéme.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Opozičný poslanec NR SR Július Brocka (KDH) predčasne ukončil svoj prejav v pléne k novele zákona o sociálnom poistení.

Rozhodol sa tak po tom, ako ho predsedajúca schôdze Jana Lašáková (Smer-SD) niekoľkokrát upozornila, že jeho reč nie je v súlade s prerokovávaným bodom.

Brockovou témou bolo totiž vymenovanie možností, ako nájsť do štátnej kasy chýbajúce milióny eur, pretože práve o tento fakt sa opieral premiér Robert Fico (Smer-SD) pri obhajovaní skráteného konania pri zmene v dôchodkovom systéme.

"Brocka reagoval na výzvu pána premiéra, hovoril absolútne k veci," konštatoval Jozef Mihál (SaS).

"Bolo by fajn, keby pravidlá vystupovania boli rovnaké pre všetkých poslancov," pripomenul vzápätí Daniel Lipšic (nezaradený) a upriamil tak pozornosť pléna na dopoludňajšie vystúpenie vládneho poslanca Miroslava Číža (Smer-SD), ktorého nikto neprerušoval.

Brockov kolega z opozičných lavíc Martin Poliačik (SaS) na záver prejavil vieru, že svoj prejav dokončí v nasledujúcich čítaniach.