Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Polícia v prípade nakladania majetku vo VS ešte nikoho neobvinila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

V predmetnej veci sú vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry vykonávané potrebné procesné úkony smerujúce k objasneniu veci, skonštatovala polícia.

Bratislava 27. júla (TASR) - Polícia v prípade vyšetrovania nehospodárneho nakladania s majetkom vo Vojenskom spravodajstve (VS) v rokoch 2015 až 2020 zatiaľ nikoho neobvinila. Pre TASR to uviedli z oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru.

"V predmetnej veci sú vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry vykonávané potrebné procesné úkony smerujúce k objasneniu veci. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," skonštatovala polícia. V súčasnom štádiu vyšetrovania nie je podľa nej možné poskytnúť podrobnejšie informácie.

O vyšetrovaní informoval v apríli policajný prezident Štefan Hamran. Ako vtedy priblížil, vyšetrovatelia vedú trestné stíhanie vo veci pokračujúceho obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie výnosu z trestnej činnosti vo vzťahu k Vojenskému spravodajstvu. Škodu vtedy odhadovali na vyše 22 miliónov eur.