Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Vláda vymenovala ďalších nových štátnych tajomníkov

Na snímke vpravo predseda vlády SR Robert Fico a vľavo minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (obaja Smer-SD) prichádzajú na 2. rokovanie vlády SR 2. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Vláda Roberta Fica vymenovala na svojom druhom zasadnutí ďalších nových štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Vláda Roberta Fica vymenovala na svojom druhom zasadnutí ďalších nových štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev. Zároveň odvolala doterajších.

Daniela Klučková bude štátnou tajomníčkou Ministerstva financií SR. Na post generálneho tajomníka služobného úradu na tento rezort nastúpi Vladimír Kešjar.

Na ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka bude ako štátny tajomník pôsobiť Mário Maruška. Rastislav Chovanec bude pôsobiť ako druhý štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Generálnou tajomníčkou služobného úradu rezortu diplomacie sa stala Miroslava Vozáryová.

Novými štátnymi tajomníkmi rezortu zdravotníctva budú od piatka (3. 11.) Ladislav Slobodník a Michal Štofko. Vo funkcii zároveň k štvrtku končí Monika Jankechová.