Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Voľby prebiehajú štandardne, komisia neeviduje vážnejšie podnety

Na snímke občan vychádza z volebnej miestnosti počas prvého kola prezidentských volieb v prihraničnej obci Skalité v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Predseda štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda ozrejmil, že komisia zasadá od 9.00 h a popoludní bude jej činnosť prebiehať priamo v teréne.

Bratislava 23. marca (TASR) - Prvé kolo prezidentských volieb zatiaľ prebieha štandardným spôsobom. Štátna komisia zatiaľ neeviduje vážnejšie podnety a podľa riaditeľky odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra (MV) SR Evy Chmelovej by sa mali volebné miestnosti zatvoriť o 22.00 h. Informovala o tom na tlačovej konferencii.

Predseda štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda ozrejmil, že komisia zasadá od 9.00 h a popoludní bude jej činnosť prebiehať priamo v teréne. "K žiadnej mimoriadnej situácii zatiaľ nedošlo, zatiaľ ani k prerušeniu hlasovania. V tomto čase sa môžeme domnievať, že všetky volebné miestnosti sa zatvoria o 22. hodine," informovala Chmelová.

Problémy vo volebných miestnostiach podľa nej evidujú napríklad u starších ľudí v súvislosti s kandidátmi, ktorí sa boja o post hlavy štátu vzdali. "Všetky okrsky boli poučené, aby informácia o vzdavších sa kandidátoch bola nielen pri vstupe, ale aj za každou zástenou," ubezpečila.