Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

D. Malová: Voliči Korčoka pochopili, že moc by nemala mať iba koalícia

Na snímke Ivan Korčok. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Je však podľa nej mnoho občanov, ktorí rozmýšľajú inak ako voliči vládnej koalície, a chcú byť reprezentovaní aj na najvyšších priečkach štátnej moci.

Bratislava 24. marca (TASR) - Mnoho voličov Ivana Korčoka pochopilo, že moc by nemala byť koncentrovaná výlučne v rukách predstaviteľov jednej vládnej koalície. Pre TASR to skonštatovala politologička z Univerzity Komenského Darina Malová s tým, že výhra Korčoka v prvom kole prezidentských volieb je podľa nej prekvapením. Evidentné je, že medzi sebou bojovali dvaja kandidáti.

"Slovensko sa rozdelilo a viac-menej aj voliči to pochopili a zvolili si spomedzi dvoch hlavných kandidátov, ktorí medzi sebou súťažili," podotkla. Mnoho občanov sa tak rozhodovalo medzi Petrom Pellegrinim a Korčokom. Výnimkou je Štefan Harabin, ktorému sa podľa jej slov podarilo získať podporu od všetkých národne proslovensky, možno až niekedy prorusky orientovaných voličov, ktorí sa stotožňujú s dezinformáciami. Poznamenala, že je dôležité a nepredvídateľné, ako sa jeho voliči zachovajú v druhom kole prezidentských volieb.

Je však podľa nej mnoho občanov, ktorí rozmýšľajú inak ako voliči vládnej koalície, a chcú byť reprezentovaní aj na najvyšších priečkach štátnej moci. "Ide o to, akým spôsobom bude na najvyšších miestach zastúpená opozícia. Voliči, ktorí rozmýšľajú inak ako voliči Roberta Fica, Andreja Danka a aj Petra Pellegriniho," dodala Malová.