Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini: Chcem byť prezidentom pokoja, nie konfliktu

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini počas brífingu s novinármi vo svojej volebnej centrále v Bratislave počas 1. kola prezidentských volieb v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR Martin Baumann

V prípade, že sa v prezidentskom paláci vytvorí progresívne, liberálne a pravicové mocenské centrum, bude podľa jeho slov pracovať na tom, aby súčasný kabinet nedokončil svoje volebné obdobie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 24. marca (TASR) - Kandidát Peter Pellegrini chce byť prezidentom pokoja a nie konfliktu. Hovorí aj o potrebe stabilnej vlády. Ako poznamenal, podporovatelia jeho protikandidáta hovoria o tom, že zvolenie Ivana Korčoka bude začiatkom konca tejto vládnej koalície. Na ľudí apeluje, aby sa zúčastnili na druhom kole prezidentských volieb.

"Vidím obrovské rozdiely v tom, čo ponúkam Slovensku ja a čo ponúka môj protikandidát. Chcem byť prezidentom ľudí, nie prezidentom elít, médií, mimovládok alebo zahraničia, chcem byť prezidentom mieru, ktorý hrdo a suverénne obhajuje slovenské národnoštátne záujmy," poznamenal Pellegrini na sociálnej sieti.

V prípade, že sa v prezidentskom paláci vytvorí progresívne, liberálne a pravicové mocenské centrum, bude podľa jeho slov pracovať na tom, aby súčasný kabinet nedokončil svoje volebné obdobie. "Pokiaľ sa naplnia hrozby, že nový prezident prevezme na svoje plecia aj zodpovednosť za slovenskú zahraničnú politiku, bude to zahraničná politika nie v prospech Slovenska, ale v prospech zahraničia," dodal s tým, že ak sa vzdáme práva veta, budú iní rozhodovať o našej migračnej politike, postoji k vojne či kultúrno-etických otázkach.

Druhé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla. Postúpili doň Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov.