Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

SaS: Dankova podpora Harabinovi je snahou zapáčiť sa dezinfoscéne

Na archívnej snímke Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR Jaroslav Novák

Predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR Danko sa v pondelok vzdal kandidatúry na prezidenta SR a voličov SNS vyzval, aby svojím hlasom podporili Harabina.

Bratislava 18. marca (TASR) - Odstúpenie predsedu SNS Andreja Danka z kandidatúry na prezidenta je potvrdením toho, že už od začiatku išlo v jeho prípade len o účelové divadlo. Myslí si to strana SaS, ktorá tak ako samotnú kandidatúru, aj pondelkové vyjadrenie podpory Štefanovi Harabinovi vníma ako špekulatívny zámer.

"Vzdanie sa v prospech Štefana Harabina, ktorý je obdivovateľom Vladimira Putina, je snaha Danka zapáčiť sa dezinfocéne pred blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu," uviedol nový predseda liberálov Branislav Gröhling. V názore ho utvrdzujú aj vyjadrenia na spoločnom brífingu Danka a Harabina. "Konšpirovali o zlom Bruseli, neutralite Slovenska či vyslaní slovenských vojakov na Ukrajinu," upozornil šéf SaS.

Predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR Danko sa v pondelok vzdal kandidatúry na prezidenta SR a voličov SNS vyzval, aby svojím hlasom podporili Harabina. Harabin Dankov krok vyzdvihol ako úsilie spájať národno-vlastenecké sily. Vyhlásil, že chce voľby vyhrať a ako prezident by presadzoval neutralitu Slovenska.

Vo voľbách na prezidenta SR, ktorých prvé kolo sa uskutoční najbližšiu sobotu (23. 3.), sa chystá uchádzať o hlasy voličov desať kandidátov. Okrem Harabina sú to Patrik Dubovský, Krisztián Forró, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik, Peter Pellegrini a Róbert Švec.