Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Vysoké školy môžu získať peniaze na propagáciu projektov v zahraničí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Verejné vysoké školy (VŠ) môžu získať peniaze na propagáciu svojich projektov zameraných na návštevy zahraničných veľtrhov a náborových podujatí v zahraničí a systematickú propagáciu VŠ. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu. Informuje o tom na svojom webe.

Výška finančných prostriedkov určených na výzvu je 4.550.000 eur. Cieľom je zviditeľniť Slovensko ako partnera a destináciu pre študentov a zamestnancov VŠ. Chcú tiež prezentovať potenciál krajiny v oblasti vysokoškolského vzdelávania, vedy a výskumu.

Výzva pozostáva z troch aktivít, a to účasti na medzinárodných podujatiach zahraničných asociácií vzdelávateľov vrátane NAFSA, EAIE, APAIE. Rovnako aj organizácie alebo účasti na medzinárodných náborových podujatiach, ako sú recruitment fairs, školenia, semináre a konferencie v anglickom alebo inom cudzom jazyku.

Ďalšou aktivitou je vytvorenie komunikačnej kampane na zviditeľnenie a zatraktívnenie VŠ v zahraničí s cieľom zvýšenia povedomia o danej VŠ a propagácie štúdia pre zahraničných študentov. Potrebné je vypracovať kompletnú marketingovú stratégiu a vyhotoviť video prezentačných spotov v cudzom jazyku.

"Žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu môžu byť predkladané priebežne. Žiadateľ vypracuje žiadosť o poskytnutie prostriedkov mechanizmu výlučne prostredníctvom Informačného systému plánu obnovy - ISPO, dostupnom na webovom sídle," priblížili z ministerstva.