Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Aktivisti spúšťajú slovenskú verziu WikiLeaks

Internetová stránka Wikileaks. Foto: TASR/AP

Na stránke by sa mali objaviť preklady diplomatických depeší z americkej ambasády v Bratislave, o politickom i ekonomickom dianí vo svete i na Slovensku, vrátene detailov zo zákulisia.


Bratislava 26. januára (TASR) - Občianski aktivisti a Inštitút ľudských práv sa rozhodli pri príležitosti prvého výročia protestu Gorila spustiť slovenskú verziu Wikileaks. V tejto súvislosti sa dnes podvečer pred Veľvyslanectvom USA v Bratislave uskutočnilo pokojné protestné zhromaždenie.

"Prišlo približne 30 aktivistov. Spoločne sme odštartovali petíciu za prepustenie Bradleyho Manninga," uviedol pre TASR jeden z organizátorov zhromaždenia Peter Weisenbacher.

Na stránke www.wikileaks-slovensko.org by sa mali objaviť preklady diplomatických depeší z americkej ambasády v Bratislave, o politickom i ekonomickom dianí vo svete i na Slovensku, vrátene detailov zo zákulisia. "Hlavným dôvodom spustenia Wikileaks je však naša kampaň za zatvorenie väznice Guantánamo a prepustenie Bradleyho Manninga, ktorý tajné dokumenty Julianovi Assangeovi pravdepodobne odovzdal," informovala Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv, ktorá bola minulý rok hovorkyňou protestov Gorila.