Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zahraniční študenti sa budú tri týždne zdokonaľovať v slovenčine

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave aj tento rok organizuje Letnú univerzitu slovenského jazyka a kultúry.

Bratislava 21. júna (TASR) – Zahraniční študenti či krajania sa budú počas troch týždňov zdokonaľovať v slovenskom jazyku. Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave aj tento rok organizuje Letnú univerzitu slovenského jazyka a kultúry. Kurz sa uskutoční od 2. do 21. júla.

Témou letnej univerzity je Bratislava v rytme života. Súčasťou budú tri kurzy. Kurz slovenského jazyka a kultúry, kurz slovenského jazyka a kultúry pre krajanov. Taktiež kurz slovenského jazyka a odborných predmetov pre krajanských študentov – maturantov. Študenti okrem toho majú naplánované tvorivé dielne, exkurzie ako plavba loďou po Dunaji, výlet spojený s návštevou Devína či trojdňovú exkurziu po Slovensku.

Cieľom letnej univerzity je naučiť sa slovenský jazyk, respektíve zdokonaliť sa v ňom, rozšíriť poznatky v oblasti slovenskej jazykovedy, literatúry, histórie a kultúry Slovenska. Taktiež spoznať históriu a kultúru Bratislavy ako hlavného mesta SR, rozvíjať jazykové kompetencie v odborných predmetoch, potrebných na zvládnutie prijímacích pohovorov na vysoké školy na Slovensku, získať zručnosti na úspešné absolvovanie testov všeobecných študijných predpokladov (SCIO testy).