Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Žena opravovala defekt na D1, usmrtil ju kamión

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo chvíli, keď okolo prechádzal 36-ročný vodič jazdnej súpravy Scania, vošla do jeho jazdnej dráhy.

Bratislava 26. mája (TASR) - Život 47-ročnej ženy si vyžiadala piatková (25.5.) dopravná nehoda na diaľnici D1, ku ktorej došlo krátko po 21.00 h. Žena zastavila z dôvodu technickej poruchy na krajnici diaľnice, zabezpečila vozidlo výstražným svetelným znamením a chcela vymeniť koleso, na ktorom dostala defekt. Vo chvíli, keď okolo prechádzal 36-ročný vodič jazdnej súpravy Scania, vošla do jeho jazdnej dráhy.

Vodič Scanie strhol riadenie doľava, zrážke so ženou však už zabrániť nedokázal. Vodička utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Policajti dychovou skúškou alkohol u vodiča nezistili. Materiálnu škodu, ktorá pri nehode vznikla, vyčíslili na približne 4000 eur.

Z dôvodu vykonávania úkonov na mieste nehody a odstraňovania jej následkov bol v čase od 21.20 do 01.00 h v smere do Senca prejazdný len ľavý jazdný pruh. V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Polícia upozorňuje, že v prípade poruchy na diaľnici alebo ceste pre motorové vozidlá je potrebné vozidlo odstaviť na pravej krajnici čo najbližšie k okraju cesty. "Zabezpečte vozidlo výstražnými svetelným znamením a (ak nevystavíte nebezpečenstvu seba a neohrozíte ostaných účastníkov cestnej premávky aj výstražným trojuholníkom) čo najrýchlejšie ho opustite cez dvere spolujazdca. Nepohybujte sa bez bezpečnostnej vesty a nevstupujte na vozovku. Choďte mimo vozovky a pohybujte sa pritom v protismere jazdy. Pokiaľ sa nenachádzate na odpočívadle alebo mieste určenom na odstavenie vozidiel, neodstraňujte poruchu na vozidle a nevystavujte sa nebezpečenstvu. Okamžite privolajte políciu alebo zavolajte na číslo 112," odporúča Petra Hrášková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.