Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Americkí basketbalisti sa v Londýne stretnú s Francúzmi aj Argentínou

Riaditeľ Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Ľubomír Kotleba predstavuje mená počas žrebovania skupín v basketbale mužov na letnú olympiádu 2012, 30. apríla 2012 v Riu de Janeiro. Foto: TASR/AP

V Rio de Janeiro sa žreboval aj ženský turnaj. Američanky sa na olympiáde v Londýne stretnú v A-skupine s Čínou, Angolou a prvým, druhým a štvrtým postupujúcim z kvalifikačného turnaja v Turecku.

Rio de Janeiro 30. apríla (TASR) - Americkí basketbaloví reprezentanti sa na olympijskom turnaji v Londýne stretnú v A-skupine ako obhajcovia zlata s Argentínou, Francúzskom a Tuniskom. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v Rio de Janeiro.

Ďalšími súpermi Američanov budú dvaja prví z kvalifikačného turnaja, ktorý sa bude hrať vo Venezuele v júli. V B-skupine 1. kola turnaja sa predstavia Španieli, Austrálčania, Brazílčania, Číňania, Briti a tretí kvalifikant z Venezuely.



Žrebovanie ženského turnaja

Žreboval sa aj ženský turnaj, Američanky budú v A-skupine hrať s Čínou, Angolou a prvým, druhým a štvrtým postupujúcim z kvalifikačného turnaja v Turecku (júl), v B-skupine nastúpia Austrálčanky, Brazílčanky, Britky, Rusky a tretí a piaty kvalifikant.

Riaditeľ Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Ľubomír Kotleba predstavuje mená počas žrebovania skupín v basketbale žien na letnú olympiádu 2012, 30. apríla 2012 v Riu de Janeiro
Foto: TASR/AP



žreb olympijského turnaja v Londýne:


muži:



A-skupina:

Argentína, Francúzsko, Tunisko, USA, kvalifikant 1, kvalifikant 2

B-skupina:

Austrália, Brazília, Čína, Veľká Británia, Španielsko, kvalifikant 3



- prví štyria postúpia do štvrťfinále




ženy:



A-skupina: Angola, Čína, USA, kvalifikant 1, kvalifikant 2, kvalifikant 4

B-skupina: Austrália, Brazília, Veľká Británia, Rusko, kvalifikant 3, kvalifikant 5



- prví štyria do štvrťfinále