Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Atlant po prehre so Slovanom vymenil trénera, novým je Svetlov

Sergej Svetlov v sobotu absolvoval s mužstvom prvý tréning a v nedeľu ho čaká súboj s HC Lev Praha.

Moskva 17. novembra (TASR) - Novým hlavným trénerom hokejového klubu KHL Atlant Mytišči sa stal Sergej Svetlov. Informovala o tom webová stránka tohto podmoskovského klubu.

K zmene trénera prišlo po domácej piatkovej prehre Atlantu so Slovanom Bratislava 0:2. Po nej vedenie ukončilo spoluprácu s Alexandrom Smirnovom, pod vedením ktorého uhralo mužstvo z 25 zápasov 25 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu priebežne patrí až 13. miesto. Na ôsmu play offovú pozíciu, na ktorej sa momentálne nachádza pražsky HC Lev, stráca Atlant 8 bodov.

Sergej Svetlov je olympijským víťazom a majstrom sveta v zostave niekdajšej zbornej ZSSR. V osemdesiatich rokoch hrával za moskovské Dinamo v trojke s Anatolijom Semenovom a Sergejom Jašinom. "Svetlov je držiteľom európskej licencie A, ktorú nie je pre trénerov Európe jednoduché získať," povedal na margo vymenovania Svetlova športový riaditeľ Atlantu Andrej Popugajev. "Pracoval v Lade Togliatti, má skúsenosti s prácou v Amure a doteraz pôsobil v Nemecku. Veríme, že do hry mužstva prinesie pozitívnu bilanciu."

Sergej Svetlov v sobotu absolvoval s mužstvom prvý tréning a v nedeľu ho čaká súboj s HC Lev Praha.