Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Kontaveitová vyradila v 3. kole Ostapenkovú

Estónska tenistka Anett Kontaveitová sa teší po výhre nad Nemkou Monou Barthelovou v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 17. januára 2018. Kontaveitová vyhrala 6:3, 4:6, 6:3. Foto: TASR/AP

Medzi elitnú šestnástku postúpili aj Chorvátka Petra Martičová, Češka Denisa Allertová a Belgičanka Elke Mertensová.

Melbourne 19. januára (TASR) - Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 3. kole si ako nasadená štvorka poradila s 15-ročnou krajankou Martou Kosťukovou, vlaňajšou juniorskou šampiónkou, hladko 6:2, 6:2.

"Je to pre mňa výnimočný moment, veď doposiaľ sa mi na Australian Open ešte nikdy nepodarilo prejsť cez 3. kolo. Vždy je náročné hrať proti krajanke, teší ma však, že som to zvládla a pokračujem v turnaji. Marta je veľká bojovníčka. Je obdivuhodné, že vo veku 15 rokov sa dostala tak ďaleko. Má pred sebou skvelú budúcnosť, ešte budeme o nej veľa počuť," povedala Svitolinová pre akreditované médiá.

Medzi elitnú šestnástku postúpili aj Chorvátka Petra Martičová, Češka Denisa Allertová a Belgičanka Elke Mertensová. S turnajom sa naopak rozlúčila siedma nasadená Lotyška Jelena Ostapenková. Vlaňajšia šampiónka Roland Garros prehrala s turnajovou tridsaťdvojkou Estónkou Anet Kontaveitovou 3:6, 6:1, 3:6.

Ženy - dvojhra - 3. kolo:

Anet Kontaveitová (32-Est.) - Jelena Ostapenková (7-Lot.) 6:3, 1:6, 6:3,
Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Kaia Kanepiová (Est.) 3:6, 6:1, 6:3,
Jelina Svitolinová (4-Ukr.) - Marta Kosťuková (Ukr.) 6:2, 6:2,
Petra Martičová (Chor.) - Luksika Kumkhumová (Thaj.) 6:3, 3:6, 7:5,
Denisa Allertová (ČR) - Magda Linetteová (Poľ.) 6:1, 6:4,
Elke Mertensová (Bel.) - Alize Cornetová (Fr.) 7:5, 6:4