Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Balotellimu znížili stop na dva zápasy, Prandelli ho však opäť varoval

Mario Balotelli Foto: TASR/AP Photo

Podľa trénera talianskej reprezentácie Balotelliho budú vždy provokovať, no on sa "musí naučiť držať hubu a nereagovať".

Miláno 20. apríla (TASR) - Vedenie talianskej futbalovej Serie A znížilo hráčovi AC Miláno Mariovi Balotellimu trest, takže namiesto troch stretnutí dostal stop len na dva zápasy.

Kontroverzný futbalista s africkými koreňmi dostal pôvodný trest pred dvoma týždňami za konflikt s rozhodcom v zápase s Fiorentinou (2:2).

Balotelli, ktorý prišiel v januári z Manchestru City, nesmel hrať jeden zápase pre žlté karty a ďalšie dva pre verbálny útok na rozhodcu. Funkcionári milánskeho klubu sa však odvolali, takže krídelníkovi napokon znížili trest. Balotelli, ktorý vynechal minulý týždeň duel s Neapolom, nepocestuje ani na zápas do Turína. Opäť sa tak objaví v zostave "rossoneri" najskôr v súboji s Cataniou.

Napriek tomu, že Balotelli sa dopustil posledných priestupkov na klubovej úrovni, tréner talianskej reprezentácie Cesare Prandelli ho opäť varoval. Prandelli totiž uplatňuje svoj etický kódex a tak hráčov za priestupky na disciplíne nepozýva do národného tímu. "Balotelliho budú vždy provokovať," uviedol Prandelli. "On sa musí naučiť držať hubu a nereagovať. Dôležitou súčasťou našej hry je zostať pokojný, po tejto stránke sa musí Mario zlepšiť. V budúcnosti ho budú provokovať viac a viac, takže sa musí naučiť ovládať sa."