Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Banská Bystrica na úvod skupinovej fázy EP prehrala s Besiktasom 69:97

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

K úspechu nepomohlo ani 16 bodov v podaní Žofie Hruščákovej.

Istanbul 11. októbra (TASR) - Basketbalistkám Slávie Banská Bystrica nevyšiel vstup do skupinovej fázy Európskeho pohára (Eurocup), vo svojom úvodnom vystúpení v E-skupine prehrali na palubovke Besiktasu Istanbul 69:97. K úspechu nepomohlo ani 16 bodov v podaní Žofie Hruščákovej. Vicemajstra Niké Extraligy žien čaká teraz v tejto súťaži séria domácich stretnutí, v stredu 18. októbra o 18.00 h nastúpia proti gréckemu Panathinaikoisu A.C.



Európsky pohár, ženy - E-skupina:

Besiktas Istanbul - Slávia Banská Bystrica 97:69
(54:40)

najviac bodov Besiktasu: Evansová 36, Nogičová 21, Lazičová 12 - zostava a body Banskej Bystrice: Hruščáková 16, Bogičevičová 12, Burová 10, Mujovičová 9, Martišková 5 (Brabencová 10, Šimoničová 5, Holíková 2, da Cruz a Kozáková 0)

TH: 21/18 – 7/5, fauly: 10 - 22, trojky: 9 - 6, rozhodovali: Faur (Rom.), Vartanov (Gruz.), Mitrovski (S. Mac.), štvrtiny: 24:19, 30:21, 20:12, 23:17.




Stretnutie v Istanbule sa začalo dosť ofenzívne, Besiktas to zobral od úvodu do svojich rúk, ale Banská Bystrica dokázala v úvodnej štvrtine držať krok kolektívnym výkonom. Evansová robila Slávii najväčšie problémy, ale po prvej štvrtine prehrávali len o päť bodov - 19:24. Lenže vstup do druhej desaťminútovky sa ukázal ako zlomový, družstvo z Istanbulu otvorilo túto časť zápasu 10:2 a rozdiel narástol do dvojcifernej hodnoty. Banská Bystrica sa snažila držať na dostrel, skúsenejší súper si to už dokázal s prehľadom udržiavať, keď vyhral prvý polčas 54:40.

Po prestávke sa obraz hry a jeho scenár nezmenil, Besiktas si bez väčších problémov strážil svoj komfortný náskok a kľúčové hráčky Banskej Bystrice nevedeli vytvoriť súvislejší tlak. Aj preto pred poslednou štvrtinou prehrávali 52:74. V záverečných minútach sa už nič dramatické neudialo, priestor dostali hráčky z lavičiek, o víťazovi stretnutia už bolo rozhodnuté.



hlasy po zápase (zdroj slaviabb.sk):

Zuzana Žirková, trénerka Banskej Bystrice:
"Vždy sa dá uhrať lepší výsledok. Škoda vstupu do tretej štvrtiny, pretože tam sa zápas zlomil, tam sme stratili šancu na nejaký lepší výsledok. Pri tej kvalite, ktorá v Besiktasi je, už nebolo cesty späť. V pasážach, keď sme sa chceli aspoň kúsok súperkám priblížiť, nás zlomila Dana Evansová, ktorá hrala svoj vlastný zápas. Prehrávali sme osemdesiat percent situácií jedna na jedna."

Snežana Bogičevičová, hráčka Banskej Bystrice: "Nemyslím si, že toto je reálny obraz nášho tímu. Zápas nám ukázal, na ktorých segmentoch hry musíme zapracovať. Musíme počas zápasu lepšie reagovať a nedovoliť súperovi dostať sa do takého tempa, aké chce nastoliť. Bola to pre nás veľká lekcia, musíme dať hlavy hore a pokračovať v práci. Zaostávali sme v pohybe v defenzíve, takisto v doskakovaní. Nezastavovali sme ich tranzíciu a nedokázali sme ubrániť Danu Evansovú. Samozrejme, mali sme aj momenty, kedy sme hrali dobre, keď sa v ofenzíve lopta hýbala a v defenzíve sme mali kontrolu."