Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

'Barani' spod Urpína s letnou chuťou po obrode

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Na prvý ľad vykorčuľujú 'barani' po dvoch týždňoch dovoleniek prvého augusta.

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - Hokejisti HC'05 Banská Bystrica majú čo naprávať. Po vlaňajšej pomerne rozpačitej sezóne s konečným ôsmym miestom sú priority nového trénera Vladimíra Országha jasné, hlavne mužstvo skonsolidovať a podľa možností zapojiť do neho čo najviac mladých hráčov.

"Akúsí kostru mužstva vytvoria už skúsení hráči ako Bambúch, Kubka, Heizer, Češík, Sýkora a k nim zapracujeme mladých, momentálne pracujem s 23-členným kádrom," povedal Vladimír Országh. "Sme v štádiu poriadnej zaberačky, za sebou už máme pár dní, trojtýždňový blok ukončíme pred dovolenkami 13. júla."

Na prvý ľad vykorčuľujú 'barani' po dvoch týždňoch dovoleniek 1. augusta. "Prípravné zápasy nás poriadne preveria, čakajú na nás kvalitní súperi," dodáva Vladimír Országh, ktorému pomôžu dvaja asistenti Miroslav Chudý a Peter Harazin. "Veľa bude záležať aj od toho, koho si z finančných dôvodov dovolíme pod Urpín dotiahnuť. Je mi jasné, že treba mužstvo posilniť na všetkých postoch. O cieľoch v budúcej sezóne ťažko hovoriť, konkretizovať ich budeme podľa vývinu situácie."

Za novinku možno považovať v príprave vzpieranie. Vladimír Országh. "Pomáha nám tréner z Dukly Rudolf Lukáč. najskôr sme začali s úplne ľahkými váhami, chalani sa zo dva - tri týždne učili len techniku a postupne si pridávali, všetko za účelom zvýšiť silu a dynamiku. Je to novinka, od ktorej si dosť sľubujeme. Inak využívame na tréningy hlavne Fit arénu, telocvičňu, terény na Urpíne, dráhu OŠG. Po všeobecných záťažiach na silu i vytrvalosť sme v tomto trojtýždňovom bloku preladili hlavne na výbušnosť a zvýšila sa aj dynamika."

Hokejisti HC'05 si v príprave schuti zahrajú. Ťažiskom sa stane 14. ročník Memoriálu Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene s atraktívnymi súpermi, ukrajinským Berkutom Kyjev so Sergejom Chorošunom, domácim HKM Zvolen a poľským majstrom KH Sanok, v ktorom pokračuje vo svojej trénerskej kariére bývalý tréner Bystričanov Milan Staš. So Sanokom sa stretnú 'barani' dvakrát a ich fazónu vyskúšajú aj MsHK Žilina a vicemajster z Košíc. V rámci týždňového pobytu vo Švajčiarsku odohrá mužstvo v septembri počas piatich dní štyri zápasy proti HC Davos, SC Rapperswil-Jona Lakers, HC Servette Geneva a SC Langenthal.

Program prípravných stretnutí:

16. augusta: Berkut Kyjev - HC'05 (12.00)

17. augusta: HKM Zvolen - HC'05 (19.00)

18. augusta: KH Sanok - HC'05 (15.30)

23. augusta: HC'05 - KH Sanok (19.00)

28. augusta: HC'05 - MsHK Žilina (17.00)

31. augusta: HC Košice - HC'05 B. Bystrica (17.00)

5. septembra: HC Davos - HC'05 B. Bystrica (19.30 vo Widnau)

7. septembra: SC Rapperswill-Jona Lakers - HC'05 (20.00)

8. septembra: Servette Ženeva - HC'05 (18.00 v Thonex)

9. septembra: SC Langenthal - HC'05 (17.30)