Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Basketbalistky Good Angels Košice zdolali v pohári FIBA Krasnojarsk

Na snímke hráčky Good Angels Košice oslavujú víťazstvo 77:61 v zápase B-skupiny Európskeho pohára FIBA v basketbale žien Good Angels Košice - Jenisej Krasnojarsk v Košiciach 22. novembra 2017. Foto: TASR/František Iván

Na svoj posledný zápas v skupine nastúpia v stredu 29. novembra na palubovke MBK Ružomberok, pre ktorý to bude rozlúčka s EP FIBA.

Košice 22. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili vo svojom piatom zápase v B-skupine Európskeho pohára FIBA nad ruským družstvom Jenisej Krasnojarsk 77:61. Košičanky si štvrtým víťazstvom definitívne zabezpečili postup. Na svoj posledný zápas v skupine nastúpia v stredu 29. novembra na palubovke MBK Ružomberok, pre ktorý to bude rozlúčka s EP FIBA.

EP FIBA, B-skupina:

Good Angels Košice - Jenisej Krasnojarsk 77:61 (40:35)
zostava a body Good Angels:
Morissová 18, Jurčenková 14, Páleníková 10, Petersová 8, Žirková 6 (Stehlíková 6, Bálintová 5, Šarauskaitéová 5, Deptová 5, Theiner 0) - najviac bodov Krasnojarsk: Monroeová 15, Svaryteová 12, Marčenková 9.

Rozhodovali: Santos (Port.), Demanová (Fr.), Nghixulifwová (Rak.), TH: 19/13 - 18/12, trojky: 8 - 4, os. chyby: 23:21, 1500 divákov.

štvrtiny: 28:14, 12:21, 21:8, 16:18


Košičanky sa síce presadili ako prvé, ale po následnej strate náskoku ho získali späť až v 7. minúte. Od stavu 9:13 však prevzali taktovku a aj zásluhou striedaní otočili na 28:14. Druhá štvrtina vyšla lepšie hostkám, ktoré zvýšili dôraz v defenzíve, ale najmä efektivitu v útoku. Päťbodový náskok Košičaniek (40:35) po prvom polčase ešte dával Krasnojarsku šancu na úspech. Košičanky však v tretej štvrtine jasne naznačili, že drámu nechcú dopustiť a vrátili sa k dominantnej hre z prvej štvrtiny a po trestnom hode Žirkovej viedli aj o 19 bodov - 56:37. Rozbehnuté Košičanky nešetrili súpera ani v záverečnej časti, v ktorej Deptová zvýšila náskok na 21 bodov - 70:49. Domáci tím v závere žiadnu drámu nedovolil a po presvedčivom víťazstve má reálnu šancu na konečné prvé miesto v B-skupine.

Hlasy po zápase:

Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať a bolo jedno, akým rozdielom. Napokon je 16-bodový rozdiel veľmi pozitívny. Vôbec to však nebol jednoduchý zápas. Mali sme fantastický úvod, potom slabšiu druhú štvrtinu, ale napokon je z toho presvedčivé víťazstvo."

Marta Páleníková, Good Angels: "Vedeli sme, že ruská nátura pôjde do zápasu naplno. V druhej štvrtine sme prišli o svoj náskok, preto sme vedeli, že po prestávke musíme zlepšiť svoju hru. Strát náskokov sa v budúcnosti musíme vyvarovať, pretože kvalitné tímy to vedia využiť."

Barbora Bálintová, Good Angels: "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas, ale myslím si, že s víťazstvom o 16 bodov môžeme byť spokojné. Postup bol náš predsezónny cieľ a verím, že si ho ešte vylepšíme a pôjdeme ďalej."