Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Basketbalistky Good Angels spečatili postup v pohári FIBA víťazstvom

Na snímke hráčky Good Angels Košice oslavujú víťazstvo 77:61 v zápase B-skupiny Európskeho pohára FIBA v basketbale žien Good Angels Košice - Jenisej Krasnojarsk v Košiciach 22. novembra 2017. Foto: TASR/František Iván

Po zabezpečení si postupu do ďalšej fázy už môžu myslieť na čo najlepšiu východiskovú pozíciu.

Košice 23. novembra (TASR) - Štvrté víťazstvo v rade, tentoraz navyše s istotou postupu. Basketbalistky Good Angels Košice nepodcenili Jenisej Krasnojarsk a po víťazstve o 16 bodov v Rusku ho rovnakým rozdielom zdolali aj doma. Po zabezpečení si postupu do ďalšej fázy už môžu myslieť na čo najlepšiu východiskovú pozíciu.

Košičanky vykročili za presvedčivým víťazstvom už v prvej štvrtine a hoci v druhej nechali súpera vrátiť sa do zápasu, napokon svoju prevahu potvrdili víťazstvom 77:61. V zápase viedli aj o 21 bodov. "Škoda, že sme to ešte viac nenavýšili, ale myslím si, že aj o 16 je dobrý výsledok," poznamenala rozohrávačka Barbora Bálintová, ktorá sa na víťazstve podieľala piatimi bodmi. Košičanky sa po prehre v prvom zápase rozbehli a štyrmi víťazstvami v rade rázne zamierili za postupom. Už je iba otázne, či to bude z prvého alebo druhého miesta. "Pre nás je dôležité, že sme istý postupujúci a teraz nám ide o to, aby sme mali čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play off," poznamenal tréner Peter Jankovič.

Košičanky uzavrú základnú skupinu zápasom v Ružomberku (29. novembra), ktorý už nemôže postúpiť a na diaľku budú sledovať, či favorizovaný Mersin nezakopne proti Krasnojarsku. Ak oba postupujúce tímy, Košice i Mersin, potvrdia úlohu favorita, tak z prvej priečky postúpi turecké družstvo, ktoré má s Košičankami lepší vzájomný zápas, resp. skóre z neho. "Postup bol náš cieľ. Sme rady, že sme ho splnili, ale chceme ísť ďalej. V zápase v Ružomberku sa pokúsime naladiť formu na ďalšiu fázu," dodala Bálintová.

Priebežná tabuľka B-skupiny:

1. Mersin 5 4 1 372:322 9
2. GOOD ANGELS KOŠICE 5 4 1 380:337 9
3. Jenisej Krasnojarsk 5 2 2 330:343 7
4. MBK RUŽOMBEROK 5 0 5 265:345 0