Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Šport

Boston vyhral vo Philadelphii, Oklahoma si poradila s LA Lakers

Ústrednou postavou Celtics bol Kevin Garnett, ktorý si pripísal na konto 27 bodov a pridal 13 úspešných doskokov.

New York 17. mája (TASR) - Basketbalisti Bostonu zvíťazili v noci na štvrtok v treťom zápase semifinále Východnej konferencie zámorskej NBA na palubovke Philadelphie 107:91 a v sérii sa ujali vedenia 2:1. Ústrednou postavou Celtics bol Kevin Garnett, ktorý si pripísal na konto 27 bodov a pridal 13 úspešných doskokov.

Hráči Oklahomy City zdolali v druhom semifinále Západnej konferencie Los Angeles Lakers 77:75 a v sérii vedú 2:0. Ešte dve minúty pred koncom viedli Lakers až o sedem bodov, no sériou deviatich bodov domáci otočili skóre a zvíťazili. Kľúčovým v obrate bol najmä výkon trojnásobného najlepšieho strelca súťaže Kevina Duranta. Nielenže 18 sekúnd pred koncom dal vedúci kôš, ale výborne bránil hviezdu súperov Kobeho Bryanta a dokonca mu v jednom momente aj vypichol loptu. "Ľudia väčšinou moje meno spomínajú v súvislosti s tým, ako strieľam loptu. No na opačnom konci si ma už nezvyknú všimnúť. A práve v tomto play off mám pocit, že som výrazne zlepšil moju obrannú hru," tvrdil Durant.

V podobnej situácii už bol jeho tím aj v úvodnom zápase série 1. kola s obhajcami titulu z Dallasu, s ktorými prehrávali o sedem bodov dve a pol minúty pred koncom, no nakoniec tiež vyhrali. "Nevzdávajú sa. Jednoducho to nemajú vo svojej genetickej výbave, nemajú také poprepájanie káblikmi. Ak by mali, tak by sme tu neboli. Asi nevyhráme všetky zápasy, no vždy budeme bojovať do posledných sekúnd a presne to sme spravili aj dnes večer," komentoval tréner Oklahomy Scott Brooks.



play off NBA, 2. kolo:

semifinále Východnej konferencie, 3. zápas:

Philadelphia - Boston 91:107

/stav série: 1:2/



semifinále Západnej konferencie, 2. zápas:

Oklahoma City - LA Lakers 77:75

/stav série: 2:0/