Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

David Moyes povedie futbalistov West Hamu

David Moyes. Foto: TASR/AP Photo

Správu budeme aktualizovať.

Londýn 7. novembra (TASR) - Anglický futbalový klub West Ham United angažoval trénera Davida Moyesa. Vo funkcii nahradil Chorváta Slavena Biliča.

"Potrebujeme skúseného trénera, ktorý dokonale pozná reálie Premier League. V osobe Davida sme našli toho správneho muža. Verím, že sa mu podarí zmeniť veci k lepšiemu a vyžmýka z hráčov maximum ich schopností," vyhlásil prezident "kladivárov" David Sullivan.

Vedenie West Hamu pristúpilo k odvolaniu Biliča dva dni po domácej ligovej prehre 1:4 s FC Liverpool. Štyridsaťdeväťročný Bilič zasadol na lavičku WHU v júni 2015. V prvom roku ho priviedol k siedmemu miestu v tabuľke. Po presťahovaní sa z Upton Parku na Olympijský štadión sa však tradičný londýnsky klub trápil, po 11. kole figuruje na zostupovom 18. mieste tabuľky so ziskom 9 bodov.

Na Moyesa čaká po reprezentačnej prestávke premiéra na lavičke nového tímu 19. novembra, keď sa West Ham predstaví na pôde Watfordu. Päťdesiatštyriročný Škót viedol v minulosti Preston North End, Everton, Manchester United, Real Sociedad San Sebastian a Sunderland.