Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Manchester City zdolal Tottenham 2:0 a priblížil sa k zisku titulu

Na snímke stredopoliar Tottenhamu James Maddison sa usmieva v dohrávke 34. kola anglickej Premier League vo futbale Tottenham Hotspur - Manchester City v Londýne 14. mája 2024. Foto: TASR/AP

Tottenham sa na gól nezmohol a prišiel aj o teoretickú šancu zaistiť si umiestnenie v elitnej štvorici a získať miestenku do Ligy majstrov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 14. mája (TASR) - Futbalisti Manchestru City urobili výrazný krok k obhajobe titulu v Premier League. V dohrávke 34. kola vyhrali v šlágri na ihrisku Tottenhamu Hotspur 2:0 dvoma gólmi Erlinga Haalanda a ak v nedeľu zdolajú v záverečnom kole doma West Ham, stanú sa štvrtýkrát za sebou ligovými šampiónmi. Na čele tabuľky majú dvojbodový náskok pred Arsenalom, ktorý v poslednom kole privíta Everton.

Haaland otvoril skóre v 51. minúte, keď skóroval zblízka do odkrytej bránky po prihrávke od Kevina de Bruyneho z pravej strany. Nórsky kanonier pridal poistku v nadstavenom čase z penalty, ktorú rozhodca nariadil po faule Pedra Porra na Jeremyho Dokua. Pre Haalanda to bol 27. gól v prebiehajúcom ligovom ročníku a potvrdil tak post lídra tabuľky strelcov. Tottenham sa na gól nezmohol a prišiel aj o teoretickú šancu zaistiť si umiestnenie v elitnej štvorici a získať miestenku do Ligy majstrov. Z piatej priečky stráca na štvrtú Aston Villu päť bodov.



dohrávka 34. kola Premier League:

Tottenham Hotspur – Manchester City 0:2 (0:0)

Góly: 51. a 90.+1 Haaland (druhý z 11m)