Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Chára podporil kampaň proti homofóbii v športe

Slovenský hokejista Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

Projekt na podporu športovcov s inou sexuálnou orientáciou inicioval generálny manažér Toronta Maple Leafs Brian Burke a jeho syn Patrick.

San Jose 22. marca (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára sa v zámorí aktívne zapojil do kampane proti homofóbii v športe pod názvom "Môžeš hrať".

Projekt na podporu športovcov s inou sexuálnou orientáciou inicioval počas Allstars víkendu NHL generálny manažér Toronta Maple Leafs Brian Burke a jeho syn Patrick, skaut Philadelphie.

"Brian je môj priateľ a ja som okamžite súhlasil s podporou kampane, ktorej myšlienka sa mi veľmi páči. Naozaj nezáleží na tom, kto ste alebo v čo veríte, ak viete hrať hokej, môžete hrať v tejto lige," odkázal obranca Bostonu Chára, ktorý vystupuje aj vo videospote na podporu projektu.

Otec a syn Burkeovci spustili kampaň za rovnoprávny prístup k športovcom bez ohľadu na ich orientáciu ako prejav úcty k Patrickovmu mladšiemu bratovi Brendanovi Burkeovi, ktorý sa otvorene priznal k homosexualite a aktívne šíril myšlienky boja proti homofóbii v športe. Brendan tragicky zahynul pri autonehode v roku 2010.