Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Crosby sa cíti fajn, kapitán Pens nastúpi vo štvrtok proti Gáboríkovi

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby.Foto: TASR/AP

Kapitán Pittsburgu Penguins sa vracia po troch mesiacoch späť do kolotoča zámorskej hokejovej NHL.

New York 13. marca (TASR) - Pennsylvánsky tím Pittsburgh Penguins sa už čochvíľa dočká návratu svojho kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorý by mal nastúpiť vo štvrtkovom zámorskej hokejovej NHL proti New Yorku Rangers.

Pre problémy s následkami otrasu mozgu odohral v tejto sezóne len osem zápasov a naposledy stál na súťažnom ľade pred troma mesiacmi. "Cítim sa dobre a vo štvrtok chcem hrať," citovala Crosbyho internetová stránka Penguins. Dvadsaťštyriročný kanadský útočník v utorok absolvoval celý tréning so spoluhráčmi. "Neviem sa dočkať, keď znova nastúpim," dodal Crosby.




Jeho trápenie odštartoval minulý január, keď začal pauzovať pre ťažké príznaky otrasu mozgu. Pôvodne niekoľkotýždňový odpočinok sa napokon natiahol na mesiace. Hviezda zámorských klzísk tak musela vynechať aj úvodných 20 zápasov prebiehajúcej sezóny. V novembri sa Crosby vrátil a hneď "zničil" Islanders dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Na ľade však vydržal iba osem zápasov. V dueli proti Bostonu ho likvidačným faulom poslal Čech David Krejčí na ďalšiu maródku.