Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Cyklista Michael Kolář so životným úspechom v Maroku

Mladý Žilinčan ešte vo svojej kariére nikdy takýto výsledok nedosiahol.

Ben Guerir 6. apríla (TASR) - Slovenský cyklista Michael Kolář z tímu Dukla Trenčín Trek si vo štvrtok na marockej "jednorazovke" s názvom Challenge Ben Guerir vyjazdil životný úspech.

V špurte čelnej skupiny si vybojoval druhé miesto, za ktoré získal cenných 30 bodov do hodnotenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Podujatie je zaradené do druhej kategórie kalendára UCI Africa Tour a 19-ročný Slovák tu štartoval po prvý raz.

V prvej polovici pretekov z Beni Mellalu do Ben Gueriru sa na čele vytvorila 37-členná skupina, v ktorej Kolář nechýbal. Po 155 súťažných kilometroch sa o víťazovi rozhodovalo v špurte a slovenský cyklista potvrdil svoje šprintérske kvality. Nestačil iba na víťaza Abdellaha Ben Youcefa z Alžírska. Mladý Žilinčan ešte vo svojej kariére nikdy takýto výsledok nedosiahol. "V poslednom týždni som mal zdravotné problémy, ale snažil som sa na ne zabudnúť a vydať zo seba všetko. Som veľmi rád za druhé miesto a znamená to pre mňa veľa," zhodnotil svoj výkon Kolář.

Slovensko má v aktuálnej sezóne 2011/2012 na konte 124 bodov v kontinentálnom rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie, kde zbierajú body všetci slovenskí cyklisti okrem bratov Saganovcov a Velitsovcov. Všetky zápisy získali Slováci na pretekoch v Afrike, informoval TASR Lukáš Timko zo Slovenského zväzu cyklistiky.