Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Tím Sky si musí hľadať nového sponzora, spolupráca potrvá už iba rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas fungovania tímu Sky získali jeho jazdci šesť triumfov na Tour de France, o ktoré sa postarali Bradley Wiggins, štyrikrát Christopher Froome a naposledy Geraint Thomas.

Londýn 12. decembra (TASR) - Cyklistický tím Sky príde po nasledujúcej sezóne o svojho hlavného sponzora. Britská televízna spoločnosť oznámila ukončenie spolupráce po desiatich rokoch.

Počas fungovania tímu Sky získali jeho jazdci šesť triumfov na Tour de France, o ktoré sa postarali Bradley Wiggins, štyrikrát Christopher Froome a naposledy Geraint Thomas. Ako informovala agentúra AFP, súčasný tím bude fungovať v rovnakom zložení len vtedy, ak nájde adekvátnu sponzorskú náhradu.

"Vízia tímu Sky bola spojená s ambíciou vybudovať čistý a víťazný tím okolo jadra britských jazdcov a zamestnancov. Sme hrdí na úlohu, ktorú sme zohrali v začlenení Veľkej Británie do sveta cyklisticky za uplynulé desaťročie. Tím je otvorený ohľadne budúcnosti a potenciálnej spolupráce s novým partnerom, ak by prišla správna príležitosť," povedal vedúci tímu Dave Brailsford.