Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Dallas triumfoval nad Oklahomou a postúpil do konferenčného finále

Basketbalista Dallasu Mavericks Luka Dončič sa teší v 6. zápase 2. kola play off zámorskej NBA Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder v Dallase v sobotu 18. mája 2024. Foto: TASR/AP

Dallas prehrával v tretej štvrtine už o 17 bodov, no manko dokázal zmazať a v koncovke mali domáci hráči pevnejšie nervy.

New York 19. mája (TASR) - Basketbalisti Dallasu Mavericks postúpili do finále Západnej konferencie zámorskej NBA. V šiestom semifinálovom dueli zvíťazili na domácej palubovke nad Oklahoma City Thunder tesne 117:116 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Ústrednou postavou domácich bol Luka Dončič, ktorý zaznamenal triple-double za 29 bodov a po 10 doskokov i asistencií.

Dallas prehrával v tretej štvrtine už o 17 bodov, no manko dokázal zmazať a v koncovke mali domáci hráči pevnejšie nervy. Do konferenčného finále sa dostali druhýkrát za uplynulé tri roky. Ich súper vzíde zo série medzi obhajcom titulu Denverom Nuggets a Minnesotou Timberwolves (stav série: 3:3).

"Je skvelé, že sme sériu dokázali ukončiť. Mať v zápase mínus 17 je pozícia, do ktorej sme sa nechceli dostať. Museli sme reagovať tak, ako sme reagovali počas celej sezóny - hrať tvrdo v defenzíve a veriť, že naše tempo nás vráti späť do hry," vyhlásil Kyrie Irving, ktorý dal rovnako ako Derrick Jones Jr 22 bodov. Hosťom nepomohlo ani 36 bodov z rúk Shaia Gilgeousa-Alexandra.

Oklahoma nevyužila pozíciu najvyššie nasadeného tímu v Západnej konferencii. "Samozrejme, že je to bolestivé. Mysleli sme si, že máme šancu dosiahnuť v tejto sezóne niečo špeciálne. Náš káder bol dosť dobrý na to, aby sme vyhrali veľa zápasov. Žiaľ, túto sériu sme nezvládli," uviedol pre zámorské média Mark Daigenault, kouč Oklahomy.



NBA - 2. kolo play off


semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 117:116 (23:30, 25:34, 35:26, 34:26)

Najviac bodov: Dončič 29 (10 doskokov, 10 asistencií), Irving a Jones Jr po 22 - Gilgeous-Alexander 36, Jalen Williams 22, Holmgren 21

/konečný stav série: 4:2, postúpil Dallas/