Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Slováci hostia Bosnu a Hercegovinu

Na snímke zľava Norbert Gomboš, nehrajúci kapitán daviscupového tímu Slovenska Miloš Mečíř, Lukáš Lacko a Alex Molčan počas tlačovej konferencie k nominácii Slovenska na stretnutie 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku (15. - 17. septembra na antuke v bratislavskom NTC). V Bratislave 6. septembra 2017. Foto: FOTO TASR Pavel Neubauer

S Bosnou a Hercegovinou sa Slováci ešte nestretli a tak o výhode domáceho prostredia rozhodol až dodatočný žreb.

Londýn 20. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti privítajú v 2. kole 1. skupiny euro-africkej zóny budúcoročného Davisovho pohára (6.-8. apríla alebo 2.-4. februára) Bosnu a Hercegovinu. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), pri ktorom bolo Slovensko medzi nasadenými tímami spoločne s Českom, Ruskom a Portugalskom. V 1. kole budú mať Slováci voľný žreb.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa sa počas uplynulého víkendu zachránili v "druhej lige", keď na antuke v bratislavskom NTC zdolali Poľsko 4:1. Hrdinom sa stal líder slovenského tímu Norbert Gombos, ktorý vyhral v Aegon aréne obe dvojhry. Tretí bod pridal Andrej Martin. Bosniaci v tomto roku deklasovali na antuke v Zenici Poliakov 5:0, v 2. kole prehrali s Holandskom 1:3.

Gombos považuje balkánsky tím za prijateľného súpera. "Je to celkom prijateľný žreb, ale Bosnu nemôžeme podceniť, lebo má kvalitných hráčov Džumhura a Bašiča. Obaja vedia zahrať dobre na harde aj na antuke, tak uvidíme, ako to dopadne. Verím však, že všetci naši hráči budú na zápas pripravení a kapitán Miloš Mečíř bude môcť zostaviť najsilnejší možný tím," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.

S Bosnou a Hercegovinou sa Slováci ešte nestretli a tak o výhode domáceho prostredia rozhodol až dodatočný žreb. "Je to prijateľnejší súper ako Rakúšania vonku, musíme si však dať pozor na výborného Damira Džumhura - 55. hráča sveta. V tomto roku dosiahol vynikajúce výsledky, vie zahrať na všetkých povrchoch. V náš prospech hovorí vyrovnanejší tím, bosnianska dvojka nie je až taká kvalitná. Ak chalani vytvoria takú súdržnú partiu ako teraz proti Poliakom, verím, že využijeme výhodu domáceho prostredia a postúpime do baráže o svetovú skupinu," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

V Londýne sa uskutočnil aj žreb svetovej skupiny. Maďari, ktorí sa prebojovali medzi elitu po 21-ročnej prestávke, sa predstavia na pôde Belgicka. K šlágrom by mali patriť súboje medzi Španielskom a Veľkou Brtániou resp. Srbskom a USA. Francúzi hostia Holandsko, Austrálčania Nemecko.

žreb svetovej skupiny:



Francúzsko - Holandsko, Japonsko - Taliansko, Španielsko - Veľká Británia, Austrália - Nemecko, Kazachstan - Švajčiarsko, Chorvátsko - Kanada, Srbsko - USA, Belgicko - Maďarsko