Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Do kádra Anglicka na prípravné duely sa po dištanci vrátil Toney

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate počas tlačovej konferencie v Londýne 14. marca 2024. Foto: TASR/AP

Tréner Gareth Southgate zaradil hráča Brentfordu do nominácie na marcové prípravné zápasy pred ME proti Brazílii a Belgicku.

Manchester 14. marca (TASR) - Útočník Ivan Toney sa po osemmesačnom dištanci za porušenie pravidiel o stávkovaní vrátil do kádra anglickej futbalovej reprezentácie. Tréner Gareth Southgate zaradil hráča Brentfordu do nominácie na marcové prípravné zápasy pred ME proti Brazílii a Belgicku. Do tímu sa dostali aj dvaja nováčikovia - obranca Evertonu Jarrad Branthwaite a krídelník Anthony Gordon z Newcastlu.

Dvadsaťsedemročný Toney dostal osemmesačný trest vlani v máji, od januárového návratu na trávniky dal štyri góly v deviatich dueloch. Za národný tím doteraz odohral jeden zápas v marci minulého roka. Prvý zápas v reprezentačnom drese od októbra 2020 môže odohrať obranca Joe Gomez z Liverpoolu. Do kádra sa tentoraz nedostal defenzívny stredopoliar Kalvin Phillips z West Hamu a Southgate informoval, že z boja o miestenky na ME z vlastnej vôle vypadol obranca Ben White, ktorý práve vo štvrtok podpísal s Arsenalom nový štvorročný kontrakt.

Angličania nastúpia proti Brazílii 23. marca a o tri dni neskôr sa stretnú s Belgickom, obe stretnutia sa budú hrať v londýnskom Wembley.



Nominácia Anglicka na prípravné zápasy s Brazíliou a Belgickom:

Brankári: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Obrancovia: Ben Chilwell (Chelsea), Lewis Dunk (Brighton), Ezri Konsa (Aston Villa), Jarrad Branthwaite (Everton), Joe Gomez (Liverpool), Harry Maguire (Manchester United), Kyle Walker, John Stones (obaja Manchester City)

Stredopoliari: Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Ajax), Declan Rice (Arsenal), James Maddison (Tottenham)

Útočníci: Jarrod Bowen (West Ham), Phil Foden (Manchester City), Harry Kane (Bayern Mníchov), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa), Ivan Toney (Brentford), Anthony Gordon (Newcastle), Cole Palmer (Chelsea)