Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Dosoudil bude za svoj zákrok pykať, dostal stop na sedem zápasov

Na snímke v pozadí Radek Dosoudil (Slovan) a v popredí Ronaldo Blackburn (Senica) vo štvrťfinálovej odvete Slovenského pohára Slovnaft Cup-u vo futbale medzi ŠK Slovan Bratislava - FK Senica Foto: TASR/Martin Baumann

Disciplinárna komisia posúdila zákrok Radka Dosoudila v zápase Slovenského pohára proti Senici ako nedovolený a dala mu sedemzápasový dištanc.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zastavila na 7 zápasov nepodmienečne činnosť obrancovi Slovana Bratislava Radkovi Dosoudilovi.

DK SFZ na základe vlastných zistení a písomnej správy odbornej komisie konštatovala, že Dosoudil sa dopustil v stretnutí Slovenského pohára (Slovnaft Cupu) proti Senici porušenia čl. 12 Pravidiel futbalu, t.j. zakázanej hry - HNS a to vrazením do súpera neprimeranou (nadmernou) silou bez možnosti hrať s loptou. "Za skutočnosti uvedené v citovanom uznesení, za HNS po stretnutí s FC Nitra, po zohľadnení vyjadrenia hráča, klubu vzhľadom na neúčinnosť doposiaľ uložených sankcií trestá Radeka Dosoudila zastavením pretekárskej činnosti na 7 súťažných stretnutí nepodmienečne od 2. apríla," uvádza sa v stanovisku DK.

DK tiež suspendovala za "zakázaný spôsob hry voči protihráčovi" na jeden zápas nepodmienečne Pedra Luisa Valenciu z FK Senica a Mamadoua Bagayoka zo Slovana Bratislava, pričom Bagayoko zaplatí pokutu 1000 eur a Valencia pokutu 1200 eur.