Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Dukla B. Bystrica prehrala doma s FK Senica 1:2

Rolando Blackburn, strelec dvoch gólov Seničanov Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hostia sa pod výraznejší tlak v druhom polčase nedostali a bez problémov sa ubránili aj v zopár spletitých situáciách.

Banská Bystrica 6. októbra (TASR) - Bolestivý tŕň futbalovej biede vytrhol v 25. min krásny gól Ferenčíka až vtedy, keď sa rozžiarili na štadióne reflektory a 'prisvetlili' šedivej podpriemernosti.

Nahrávku od Turňu si skvele v pokutovom území spracoval, stihol sa ešte kľučkou uvoľniť a prestrčil loptu zblízka do bránky. Dovtedy sa na ihrisku len neškodne medzi šestnástkami šachovalo. Už v 4. min Považancova ďalekonosná strela aj s prispením brankára Švengera len obtrela zvonka brvno bránky a v tom momente nikto netušil, že sa nadlho vytratí zo Štiavničiek ruch a vyklíči nuda. Hostia pôsobili neškodne, ani raz neohrozili poriadne bránku a medzi tri žrde trafil v nádejnom postavení Blackburn zblízka v 40. min len náručie brankára Belica. Dukla bola rýchlejšia, plastickejšia a občas sa aj z diaľky pokúšala, väčšinou nepresne, ohroziť Švengerovu svätyňu. V 28. min brejk Sachňuka preletel ponad brvno, a tým sa uzatvoril účet solídnejších akcií v prvom polčase.

V druhom polčase sa pokúšali Seničnaia niečo s výsledkom urobiť a nadviazať na víťaznú trojšnúru ďalším trojbodovým záberom. Najskôr však museli vyrovnať. V 49. min sa im úmysel stopercentne vydaril, predchádzal mu vôbec prvý roh Seničanov v zápase, vzápätí druhý, po ktorom Piroska vcelku propagačne vystrelil a Blackburn ju zblízka na zadnej žrdi dorazil. V 54. min mal ďalší gól na kopačke Babic, nestačil však loptu lepšie umiestniť a trafil presne Belica v strede bránky. Dukla akoby sa preľakla, dlhé minúty ju sprevádzal kŕč a hostia sa na útočnej polovici udomácnili. V 64. min po centri Diviša, teči Frýdeka opäť dorazil loptu do siete Blackburn a nad domácimi sa začalo zmrákať. Chmáry neodohnali až do konca, hostia sa pod výraznejší tlak nedostali a bez problémov sa ubránili aj v zopár spletitých situáciách.


Dukla B. Bystrica - FK Senica 1:2 (1:0)
Góly: 25. Ferenčík - 49. a 64. Blackburn. Rozhodca Jaška, ŽK: Poljovka - Kalabiška, 1610 divákov.

Zostavy

Dukla B. Bystrica: Belic - Turňa, Poljovka, Chrappan (56. Hlinka), Savič - Gyömbér - Rejdovian, Považanec, Ferenčík (76. Brašeň), Pančík - Sachňuk (60. Slančík)

FK Senica: Švenger - Krajčík, Križko, Brabec, Wiljaars - Kóňa - Diviš (83. Varadi), Piroska, Babic (73. Kalabiška), Frýdek - Blackburn (86. Diarrassouba)

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Dostali sme sa do vedenia, aj možnosti sme mali na ďalší gól, výkon bol v poriadku. V druhom polčase akási dekoncentrácia spôsobila kŕč, zväzovala nohy, bol to naozaj zápas dvocch polčasov, zo solídnosti sme klesli, chýbala chladná hlava pri riešení situácií v šestnástke."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Náš výkon hodnotím z dvoch polčasov, prvý hlavne z ofenzívy bol jeden z najhorších, boli sme neplodní v rozhohrávke, nevyužili dobré lopty a mali len jednu šancu. Po zmene strán nastal obrat v dôraze, napádaní, presnosti, aktivite, za to všetko sme si víťazstvo zaslúžili."

Milan Švenger, brankár Senice: "Prvá polovica nebola ideálna, chýbal nám pohyb, komunikácia, v obrane nám viazla súhra. Tréner nám prehovoril do duše a odrazu to bolo niečo úplne iné. Naša hra sa prispôsobovala priebehu, otočili sme skóre a ku koncu sme sa snažili konštruktívne víťazstvo dotiahnuť do konca. Chceme vyhrávať, teraz sa nám darí, v Senici sú nám ľudia vďační a radi teraz chodia na náš futbal."