Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Düsseldorf vďačí VAR za bod, šéf Wolfsburgu Schmadtke: Je to mrzuté

Futbal Foto: TASR/AP

Ukrivdeným hosťom napokon vylepšil náladu aspoň vyrovnávajúci gól Wouta Weghorsta.

Wolfsburg 14. septembra (TASR) - Futbalistom Fortuny Düsseldorf pomohol v piatkovej predohrávke 4. kola najvyššej nemeckej súťaže proti Wolfsburgu (1:1) k bodovému zisku chybný verdikt VAR. Rozhodca situáciu preveroval na videu, no napokon uznal otvárací gól Nika Gießelmanna zo 16. minúty. Z dostupných záberov je však zrejmé, že lopta len pár sekúnd pred tým opustila hraciu plochu.

"Videorozhodcu sme zaviedli s úmyslom vniesť do hry viac férovosti, no zdá sa, že sa toto opatrenie minulo účinkom. Je to mrzuté," povedal športový riaditeľ "vlkov" Jörg. Na situáciu zareagoval aj tréner domácich Friedhelm Funkel. "Ak bola lopta naozaj v aute, nemohli by sme sa sťažovať, ak by gól neplatil," citovala Funkela agentúra AFP.

Ukrivdeným hosťom napokon vylepšil náladu aspoň vyrovnávajúci gól Wouta Weghorsta. Vďaka jeho presnému zásahu z 28. minúty sú "vlci" v tejto sezóne stále nezdolaní a patrí im priebežná druhá priečka v tabuľke. Düsseldorf bodoval prvý raz po dvoch prehrách a poskočil na 11. miesto. Oba tímy však majú v porovnaní so zvyškom tabuľky zápas k dobru.