Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Džudisti z banskobystrickej Dukly s víťazstvom v play off Interligy

Džudisti AŠK Dukla Banská Bystrica. Archívne foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Vo finále banskobystričanom pomohla aj jediná zahraničná posila, Maďar Zámbori. Poliakov napokon Dukla zdolala 3:2.

Wroclaw 2. decembra (TASR) - Džudisti Dukly Banská Bystrica sa stali premiérovými víťazmi nadnárodnej Interligy družstiev. V záverečnom play off kole zdolali vo finále poľský domáci klub AZS AWF Wroclaw 3:2 a mohli sa radovať z peňažnej odmeny za celkový triumf.

Vo finále proti domácim Poliakom zabrala aj jediná hosťujúca posila zo zahraničia Maďar Zámbori, ktorý v -66 vybojoval prvý bod. A keďže Wroclaw neobsadil hmotnosť do 73 kg, viedli už 2:0. V ďalšom zápase v -81 nestačil Milichovský na Blacha, prehral s ním na ippon, no tretí rozhodujúci bod vybojoval v -90 Milan Randl. Proti Kolešnikovi rýchlo viedol na waza-ari a aj keď na chvíľu upadol do pasivity a inkasoval dve napomínania, ďalšie waza-ari, a tým aj ippon vykúzlil päť sekúnd pred koncom. Na triumfe Dukly už nič nezmenila prehra Hegedüsa s Wojcikom v +90.

Pre celkový úspech bol mimoriadne dôležitý predchádzajúci súboj s USK Praha. Česi dominovali v predchádzajúcich dvoch kolách Interligy a nepripúšťali si vo finále nezdar. Dukla ich zdolala 3:2 a postarala sa o pomerne nečakaný zvrat. Hlavný tréner Dukly Marek Matuszek: "Ja som veril, že ich zdoláme, pravdaže, ak nám zaberú všetky tri opory. Podržal nás Zámbori, zdolal v -66ke Jakuba Ječmínka, potom prehral Cesnak so Sedmidubským, náš Milichovský si poradil s Veselým a Randl vyprevadil s prehrou Knápka. Na našom víťazstve už nič nezmenila prehra Dzúra s L. Krpálkom v +90. Česi prehru ťažko prežívali, my naopak. Vyšiel nám aj ťah so Zámborim, ponúkol sa, že si za nás zazápasí, bez nejakých požiadaviek, a keďže my sme mali v -66ke voľné okienko, tak sme súhlasili. Ten jeho zárobok 300 eur až taký veľký nebol, ďalší naši borci si podelili sumu 1100 eur."

Banskobystrická Dukla v ceste za triumfom ešte v úvodnom kole zdolala MŠK Vranov nad Topľou 5:0.

Budúcnosť Interligy odhaduje Marek Matuszek nádejne. "Prvý ročník upútal, vládla spokojnosť a medzi nás sa hlásia ďalšie kluby, ktoré by si chceli v nadnárodnej súťaži zazápasiť."

Zaujímavú trojkorunu dovŕšil Milan Randl. Bol členom banskobystrickej Dukly pri víťazstve v slovenskej play off, pomohol aj Libercu k premiérovému titulu v českom play off a teraz dotiahol Duklu na najvyšší stupienok v Interlige.