Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Džudo: P. Tománková chce natiahnuť víťaznú sériu pred domácim publikom

Na snímke slovenská džudistka Patrícia Tománková, ktorá získala zlatú medailu v džude v kategórii do 44 kilogramov na XVII. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore 25. júla 2023. Foto: TASR/SOŠV - Andrej Galica

Európsky pohár džudistov do 18 rokov je jedno z najvýznamnejších podujatí v tomto športe na Slovensku.

Bratislava 20. marca (TASR) - Slovenský športový Talent roka 2024 Patrícia Tománková môže svoju víťaznú sériu na džudistických tatami natiahnuť na domácom Európskom pohári v Šamoríne. Počas víkendu 23. a 24. marca sa na Slovensku predstaví 557 džudistov z 21 krajín. Na Európsky pohár nadviaže trojdňový tréningový kemp Európskej džudistickej únie (EJU).

Európsky pohár džudistov do 18 rokov je jedno z najvýznamnejších podujatí v tomto športe na Slovensku. Pre mladých slovenských džudistov je to vítaná konfrontácia s európskou špičkou. Vzhľadom na domáce prostredie dostane šancu štartovať v reprezentačnom kimone 38 džudistov a 29 džudistiek.

O ďalší triumf na medzinárodných podujatiach sa bude usilovať predovšetkým Patrícia Tománková. Úradujúca majsterka sveta i Európy a zlatá medailistka z Európskeho olympijského festivalu mládeže 2023 v Maribore sa predstaví v sobotu v kategórii do 44 kg. Na tatami neprehrala už vyše roka od 11. marca 2023. O kvalitné výsledky zabojujú aj ďalšie mladé talentované džudistky Kristína Lili Križová (do 48 kg) a Nina Filkorová (nad 70 kg), ktoré už poznajú z medzinárodných súťaží, vrátane letného EYOF 2023, ako chutí zisk medaily.

Súboje mladých európskych džudistov sa uskutočnia v novej športovej hale Oktagon Gym v Šamoríne. Po oba dni sa súťažný program začne o 9.00 h, od 16.30 h je finálový blok. Informovali organizátori.