Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Prešov vyhral nad Banskou Bystricou o jeden gól.

O víťazstvo sa postaral Lipták.

Prešov 24. novembra (TASR) - Prešov začal už s novým trénerom na lavičke Ladislavom Totkovičom svižne a odvážne. Už po pár sekundách Guba hneď z prvého útoku tesne minul. Onedlho sa ten istý hráč v sľubnej pozícii zle zorientoval a bránu hostí prakticky neohrozil. Nasledovala hlavička Zošáka zblízka, ale iba do náruče Belica. Až potom sa Šarišania dočkali gólu.

Po rohu Poliačeka Zošák loptu minul a strelu Liptáka mierne tečoval jeden z hráčov hostí. Až po polhodine hry Bystričania vážnejšie ohrozili prešovskú bránu. Pančík však mieril z 11 m nad a Brašeň spoza 16-stky minul. Potom na opačnom konci Guba spálil obrovskú možnosť, zobral loptu Poljovkovi, avšak kľučka na brankára Belica mu už nevyšla.

Pred odchodom do kabín mali hostia blízko k vyrovnaniu, tesne pred bránkou Prešova bol veľký závar, z ktorého však gól nepadol. V druhom polčase Šarišania potvrdili "chuť na futbal". Najprv vypálil zdiaľky Lipták, pri strele sa vyznamenal brankár Belic. Po akcii Jakovleva mieril do ľavej spojnice Zošák. Nasledovala zahodená vyložená šanca Kostadinova. Na opačnom konci rovnako nepochodil Šovčík a skóre sa nemenilo. Zápas bol zaujímavý až do samého konca. V 86. minúte Macko peknou kolmicou vysunul Kostadinova, ten ale napálil loptu iba do nôh brankára Belica. No a v nadstavenom čase sa chytal za hlavu hosťujúci Augustín, ktorý trafil iba žrď.

1. FC Tatran Prešov - Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0)

Gól: 11. Lipták. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Krajník - Brašeň, 1145 divákov.

Zostavy a striedania:

Tatran Prešov: Diviš - Pribula, Adámik, Krajník, Petráš - Lipták, Zošák (84. Macko) - Poliaček (72. Kostadinov), Adam, Jakovlev - Guba (52. Marcin)
Dukla Banská Bystrica: Belic - Turňa, Poljovka (46. Chrappan), Gyömbér, Hučko - Brašeň, Považanec (65. Augustín), Hlinka, M. Pančík - Sachňuk, Ferenčík (81. Šovčík)


Ohlasy trénerov:

Ladislav Totkovič, tréner Prešova: "Mali sme aktívny úvod, z ktorého sme zaslúžene vyťažili gól. Aj keď bol trocha so šťastím, my sme oň bojovali a zaslúžili sme si ho. Za výkon pochválim celé mužstvo a som presvedčený o tom, že o týždeň sa rozlúčime s jeseňou rovnako víťazstvom."

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Tón zápasu udal rýchly gól Prešova. Po ňom sme sa snažili vyrovnať, no domáci veľmi umne bránili. Vynikla bojovnosť na oboch stranách a snaha o víťazstvo. Na ťažkom teréne sa nie najlepšie kombinovalo, ale s tým sa museli vyrovnať obe mužstvá. V samom závere nás opustilo šťastie a tak odchádzame domov bez bodu."