Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

FIFA začala disciplinárne konania proti Brazílii a Argentíne

Na snímke uprostred hráč Argentíny Nicolas Otamendi oslavuje svoj víťazný gól v šlágri 6. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 vo futbale Brazília - Argentína (0:1) v noci na 22. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Argentínsku futbalovú federáciu obvinili za výtržností fanúšikov a neskorý výkop, brazílsku federáciu zo zlyhania bezpečnostnej organizácie. Výška prípadných sankcií zatiaľ nie je známa.

Zürich 24. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konania proti Brazílii a Argentíne po ich stredajšom zápase kvalifikácie MS 2026. Dôvodom je násilné správanie fanúšikov, v dôsledku ktorého sa stretnutie na štadióne Maracana v Riu de Janeiro začalo s takmer polhodinovým oneskorením.

Argentínsku futbalovú federáciu obvinili za výtržností fanúšikov a neskorý výkop, brazílsku federáciu zo zlyhania bezpečnostnej organizácie. Výška prípadných sankcií zatiaľ nie je známa. Incident už vo štvrtok odsúdil prezident FIFA Gianni Infantino. "Vo futbale nie je miesto pre takýto druh násilia, či už na ihrisku alebo mimo neho. Hráči, fanúšikovia a funkcionári si zaslúžia bezpečné prostredie," uviedol Infantino na sociálnej sieti.

Úradujúci majstri sveta zvíťazili 1:0 po góle Nicolasa Otamendiho, Brazília utrpela historicky prvú domácu prehru v kvalifikácii MS. Argentína je na čele tabuľky s 15 bodmi, Brazília má na konte sedem bodov a patrí jej šiesta priečka. Informácie priniesla agentúra AP.